Grethes Kake - Kokoskake
Stekes ved 175 grader i 45 min.
Multipliser oppskriften under med 2,5 for å få nok til en stor langpanne
Bunn:
300 g sukker
2 egg
225 g hvetemel
2,5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 ss kakao
1,5 dl melk
150 g smeltet smør
Sukker + egg piskes til eggedosis. Tørre blandes i vekselvis med melken.
Avkjølt margarin puttes i til slutt, eller som jeg ofte gjør - bland
melk og margarin og så bland vekselvis tørt og vått i eggedosis.
Fyll / Glasur:
200 g melis
4 ss smeltet margarin
4 ss sterk kaffe
1 ss kakao
2 ts vaniljesukker
Kokos etter smak
Glasuren blandes i en gryte over svak varme.
Kokosfyllet kan puttes på kaken før steking (vil da synke ned til
bunnen), evt endel senere da det vil forbli mere på toppen.
=> Sist gang puttet jeg på fyllet når det var omtrent fem min steking
igjen. Andre ganger har jeg puttet det på etter bare fem min steking noe
som gjør at mesteparten av fyllet synker til bunns - noe som heller ikke
er å forrakte.
Ørjan Mjelde